Hjemmeside for Vonge-Kollemorten

Teatergarderoben

Teatergarderoben ligger på Hærvejscentret

Man er altid velkommen til at kigge indenfor.”Teatergarderobe Give Kommune.”

En ìde blev til virkelighed.

1996 var Kulturår. I løbet af året medvirkede mange af kommunens borgere, i alle aldre, i vidt forskellige arrangementer. Store friluftsspil, musicals, drama og revy. I den forbindelse blev der produceret rigtig mange flotte kostumer, som jo skulle gemmes væk ,da ballet var vel overstået. Gemt bliver jo let glemt, men heldigvis var der et par kreative piger, der fik ideen til at samle alt på et sted. Man ville også tilbyde foreninger og andre, der havde kostumer liggende ,at få disse frem i lyset, så de kunne anvendes i større udstrækning, til glæde for flere med dette behov. Spørgsmålet var jo så: Hvor?

Der blev hurtigt samlet en gruppe, der arbejdede videre med sagen. Hærvejscentret ville gerne give ideen tag over hovedet, og vi tog med glæde imod tilbuddet. Den 18.februar 1997 blev der holdt stiftende generalforsamling. Der valgtes syv medlemmer til bestyrelsen og to supleanter: ”Teatergarderoben Give Kommune” var skabt. Straks gik vi i gang med at sætte lokalerne i stand. Det vi ikke selv kunne klare, hjalp flinke handymænd fra egne rækker os med. Den 23.april 1997 stod alt klart med nymalede vægge, gulvbelægning, mere lys, radiatorer og masser af tøj på hylder og stænger. Det var naturligvis med en vis stolthed, vi kunne holde Åbent hus og vise resultatet frem til de mange gæster.

Der kom hurtigt gang i udlejningen. De første år udelukkende til foreninger, skoler og institutioner, nu har vi også private som medlemmer. Snart fik vi pladsproblemer, men dette skulle ikke siges mere end én gang, før vi fik et rum mere. Sidste år var det galt igen, og straks blev der banket hul i væggen til endnu et lokale. Ja,vi bliver da nærmest forkælet på Hærvejscentret, og nu syns vi, det hele virker rigtig godt.

For at leje skal man være medlem. I 2004 havde vi 45 medlemmer. Privatpersoner betaler 50,-kr.

Foreninger / Institutioner og interessegrupper 100,-kr.årligt. Der er som regel ”kunder i butikken” hver tirsdag. Indtægten fra kontingent og udlejning giver midler til indkøb af bl.a. parykker, vedligeholdelse og rensning af kostumer m.m. Vask og strygning klarer vi selv. I år vil vi anskaffe/sy nogle gallakjoler, da der er efterspørgsel på disse. Vi er altid to ”på arbejde”, tjansen tager vi på skift. Bestyrelsen mødes hver anden måned, hvor vi laver vagt og arbejdsplan. Det fungerer rigtig godt ,vi har det sjovt med hinanden, omkring en fælles interesse.